1. oktobrī aizvadīta Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras atklātā projektu konkursa “Atbalsts izglītības iestāžu pašpārvalžu attīstībai programmas “Kontakts” iniciatīvu projektu īstenošanai” projekta “Kuldīgas novada pašvaldības izglītības iestāžu pašpārvalžu stiprināšana un attīstība” nodarbība – hobiju tirdziņš “Nebaidies, pamēģini!”.

Nodarbības mērķis bija iepazīstināt citus ar saviem hobijiem, gūt jaunu redzesloku par lietderīgām brīvā laika pavadīšanas iespējām. To arī sasniedzām! Nodarbībā piedalījās skolēnu pašpārvaldes jaunieši un Kuldīgas senioru skolas pārstāvji. Tika prezentēti dažādi hobiji – pērļošana, kulinārija, grāmatu lasīšana, kolekcionēšana, otrreizējo materiālu izmantošana rokdarbos, adīšana, tamborēšana, gleznošana, zīmēšana, fotografēšana, dziedāšana, muzicēšana, dejošana, sportošana u.c. Hobiji bija ļoti dažādi, kāda seniore teica: “Hobijs pēc definīcijas ir tas, ar ko nodarbojas brīvajā laikā. Tā kā man, kā seniorei, ir tikai brīvais laiks, tad viss ko daru ir mans hobijs.”

Dalībniece Dana Lība atzīst: “No citu stāstiem, kā šajā gadījumā stāstiem par saviem hobijiem, ikviens varam iedvesmoties, uzdrīkstēties izmēģināt ko jaunu, kas veicina pašizaugsmi. Interesanti bija klausīties senioru prezentācijās. Senioru radošumu mēs nereti novērtējam par zemu, taču šie cilvēki gados mēdz būt kreatīvāki par mūsdienu jauniešiem. Īpašs pārsteigums bija – kā no lietota lietussarga izgatavot daudzreiz lietojamus maisiņus.”

Nodarbības noslēgumā izveidojām hobiju grupas, kurās nākamreiz darbosimies un radīsim dažādas lietas. Caur hobiju iesaistošām darbnīcām radīsim kopīgu valodu, atradīsim kopīgās intereses un mazināsim dalītas sabiedrības sajūtu.

Tiekamies 21.novembrī radošajās darbnīcās!

Vairāk foto skatīt skolas Facebook profilā.

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2022.-2024. gadam ietvaros.