Šogad dažādām aktivitātēm bagāta karjeras nedēļa. No dažādām klasēm karjeras nedēļā piedalījās vairāk 630 VPKV skolēnu.

Jaunieši (9.abc. 10., 12. klasēs) klases stundā veidoja radoši savu karjeras prasmju portfeli, sevi izvērtējot, uzzinot arī jaunāko informāciju par darba devēju pieprasītām prasmēm.

Interesenti varēja piedalīties Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra veidotājā pasākumā “Mans prasmju portfelis”, kurā sešas personības
iedvesmoja jauniešus attīstīt savas prasmes.

19.oktobrī-notika pašpārvaldes projekta diena (5.-11.klases), kura norisinājās mežā (neierasti apstākļi un vide), skolēniem veicot 5,2 km ar kājām. Ierodoties mežā, skolēni piedalījās VPKV pašpārvaldes aktīvistu veidotajās aktivitātēs-stacijās. Pašpārvaldes jaunieši sadarbojās ar skolas karjeras konsultantu. Karjeras konsultants arī vadīja karjeras izglītības staciju “Rādi un mini”, kurā klases uzdevums bija minēt, ko divi pārstāvji no klases dalībniekiem attēlo- vārdus vai frāzes par profesijām. Projekta dienas ieguvums: jaunieši pilnveido radošuma un sadarbības prasmes neierastos apstākļos.

Vairāku klašu skolēni izmēģināja savas informāciju tehnoloģiju (12.a, 11.a2, 8.b, 8.a.,9c klases) prasmes un guva neatsveramu pieredzi piedaloties Vislatvijas IT eksāmenā.

Pie 1.-3.klasēm karjeras nedēļas laikā bieži viesojās vecāki, stāstot par savu profesiju. Klases devās arī ekskursijās, iepazīstot profesijas gan Kuldīgā, gan citās Latvijas vietās. 19.oktobrī 1.-3.klasēs notika citādā mācību diena “Klikšķis”, kad stāstniece Liesma Lagzdiņa stāstīja par senām profesijām – plostnieks, ormanis, vešeriene. Dienas gaitā tika izmēģināti dažādi amati un klases devās ekskursijās uz Kurzemes radio(3.a klase), zobārstniecību “Goldingen Dental” (3.b,c klase). Kopumā 31 dažādos pasākumos 1.-3. klašu skolēni izzināja profesijas.

Ieguvums no karjeras nedēļas pasākumiem- caurviju prasmju izmantošana, nostiprinot skolēnu spējas tās izmantot patstāvīgi, visdažādākās,
sarežģītās un neparedzamās situācijās.