V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas datorikas skolotāji – Aiga Ciekale, Laila Zudāne un Mārtiņš Stebulis – piedalījās ikgadējā skolotāju konferencē “Mākslīgā intelekta rīki – skolotāju jaunie palīgi mūsdienīgā izglītības procesā”, ko 2024. gada 2. maijā organizēja EU Code Week Latvia sadarbībā ar Datorium – European Coding School. Pasākums norisinājās Talsu 2. vidusskolā.

Konference veltīta jaunākajiem mākslīgā intelekta rīkiem un to pielietojuma iespējām izglītībā, piedāvājot skolotājiem praktiskas darbnīcas un seminārus. Dalībnieki ieguva zināšanas par mākslīgā intelekta integrēšanu mācību procesā, kā arī izmēģināja jaunākos rīkus praktiskajās darbnīcās.

Konferences programma ietvēra diskusijas par mākslīgā intelekta jaunākajām tendencēm, riskiem un priekšrocībām izglītībā, kā arī ētiskajiem aspektiem. Papildus praktiskajām darbnīcām ar MI rīkiem, pasākuma organizatori stāstīja par CodeWeek iniciatīvu, kas nodrošina bezmaksas mācību resursus un veicina skolotāju kopienu izveidi visā Eiropā.

Pasākuma noslēgumā tika organizēta refleksijas un atgriezeniskās saites sesija, kurā dalībnieki dalījās pieredzē un iegūtajās atziņās.

Plašāka informācija par konferenci: https://ej.uz/KonferenceTalsosMaksligaisIntelekts