Otrdien, 3. septembrī, norisinājās V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas Skolēnu pašpārvaldes jauniešu organizēts pasākums jaunajiem 10. klases skolēniem. Šī pasākuma mērķis bija caur dažādām neformālajām aktivitātēm raisīt jaunās 10. klases saliedētību, gūstot sapratni un izziņu par skolu un izglītības iegūšanu tajā, kā arī mācoties komunicēt un sadarboties savā starpā.

Diena iesākās ar jauno skolēnu iepazīstināšanu ar pasākumu, kas tiek īstenots Jauniešu iniciatīvu projekta “Desmitā tiesa” ietvaros. Tam sekoja skolas direktores Agneses Kārkliņas uzruna, motivējot jauniešus jaunajam mācību gadam. Pēc tā jaunieši tika iesaistīti dažādās iesildīšanās aktivitātēs- vārdu un sarunu spēlēs, tai skaitā, sarunu stacijās, komandu spēlēs un citās radošajās aktivitātēs. 

Pasākuma noslēgumā jaunieši sniedza savas atziņas par aizvadīto dienu, daloties gan ar pozitīvo pieredzi, gan ar ieteikumiem turpmākajai projekta realizēšanai. Viņi arī atzīst, ka pasākumā guva daudz jaunus draugus un vairāk iepazina viens otru. Īpaši tika uzslavētas VPKV Skolēnu pašpārvaldes veidotās sarunu stacijas ar interesantajiem tematiem un jautājumiem, kā arī “Makgaivera spēle”, kas lika komandā, visiem kopīgi sadarbojoties, tikt līdz finišam. Kopumā jaunās desmitās klases kolektīvs apgalvo, ka šis pasākums bija izdevies un palīdzēja saliedēties.

Projekts tiek īstenots ar Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra atbalstu.

Rakstu sagatavoja:
Elīna Urbāne