19.septembra saules apspīdētā agrā rītā  6A. un 6c.klases skolēni izbrauca uz Latvijas Valsts Mežu (turpmāk – LVM) rīkoto “Meža ekspedīciju” Popes mežos. Ierodoties pasākuma vietā, mūs sagaidīja LVM darbinieks, kurš skolēnus iepazīstināja ar pasākuma norisi un izsniedza Meža ekspedīcijas burtnīcas un citu nepieciešamo inventāru. Klases devās mežā pa noteiktu maršrutu, pārejot no vienas pieturas uz otru, kas ir 2 km garš izglītojošs pārgājiens ar 10 meža izziņas pieturām pieredzējušu mežsaimnieku vadībā. Katrā pieturā bija savs vadītājs, kurš deva skolēniem praktiskus un radošus uzdevumus, kurus tie risināja individuāli vai grupās, iegūtos rezultātus fiksēja ekspedīcijas burtnīcās. Atbilstoši dabaszinību standartam skolēni meža ekspedīcijā apmeklēja šādas pieturas: iepazīstam meža zinātni, skaitām kokus, kopjam jaunaudzes, retinām mežu, mērām koka augstumu, aizsargājam mežu, atklājam koksnes produktus, atpūšamies dabā, būvējam zaļi, nosakām koka vecumu. Caur šādu aktivitāti skolēni iepazina karjeras izglītību – Mežzinātni.

Noslēgumā bērnus gaidīja pikniks labiekārtotā atpūtas vietā ar ugunskuru, pie kura skolēni varēja cept desiņas un pakavēties draudzīgās sarunās.

Paldies LVM par lielisko izglītības programmu!

Pēc ekspedīcijas devāmies uz Slīteres bāku, kurā skolēni uzkāpa un vēroja tālumā redzamo jūru, tur viņi uzzināja, ka bāka atrodas dziļi sauszemē. Vēl skolēni izstaigāja Slīteres dabas taku – veco jūras gultni.

Noguruši un apmierināti vakarpusē atgriezās savā pilsētā ar dvēseli- Kuldīgu!

Rakstu sagatavoja:
6.a klases audzinātāja Inga Liepiņa