Valsts aizsardzības mācība būs viens no Veselības, drošības un fiziskās aktivitātes mācību jomas pamatkursiem. Pirmajā nodarbībā gan teorētiski, gan praktiski par normatīvajiem aktiem, lauku kaujas iemaņām un ierindas apmācības pirmajiem soļiem.

KONTEKSTS:

Saeimas deputāti 2018. gadā atbalstīja valsts aizsardzības mācības (VAM) iekļaušanu valsts vidējās izglītības standartā noteiktajā izglītības saturā kā obligātu mācību priekšmetu sākot ar 2024. gadu.

Vidējā izglītības pakāpē valsts aizsardzības mācības specializēto kursu apgūs vispārējās vidējās izglītības iestāžu 10. un 11.klases skolēni kā arī 2. un 3.kursa audzēkņi izglītības iestādēs, kurās īsteno profesionālās ievirzes programmas un arodskolās.

Apgūstot plānotos skolēnam sasniedzamos rezultātus Veselības, drošības un fiziskās aktivitātes mācību jomā un Sociālā un pilsoniskā mācību jomā, VAM attīsta šādas kompetences: pilsoniskās apziņas veidošana un patriotiskā audzināšana; valsts aizsardzības prasmju attīstīšana; līderības un saliedētības attīstīšana; veselīga dzīvesveida popularizēšana un fizisko spēju uzturēšana.

Vairāk informācijas šeit.